Fotograf Elsa Wiliow

Bröllopsfotograf i Dalarna - Fotograf Elsa Wiliow Borlänge, Dalarna
Ja, här ovanför har ni mig. En kulla som älskar att bädda sängen till perfektion, skriver mils-långa att-göra-listor, är frågeläsare i sällskapsspel och som kollar att ytterdörren är låst på kvällen (minst tre gånger).

Men förutom att stå framför kameran med blomsterkrans i håret och insvept i ett virkat sängöverkast så håller jag mig gärna bakom linsen, det är där jag gör mitt arbete bäst, om jag får säga det själv. Och när jag inte jobbar med kameran så sitter jag på en kommunikationsbyrå i centrala Falun som digital designer. Så låt oss säga att jag jobbar mycket, och älskar det.

I skrivande stund är jag föräldraledig. Det betyder att jag har fullt upp med allt vad mammarollen innebär, men jag skulle ljuga om det inte kliar i mina fingrar efter att få jobba lite. I samband med att jag och min man blev föräldrar så fick vi även den geniala idén om att köpa hus på landet. En faluröd dröm med vita knutar, trägolv, kakelugnar och punschveranda. Denna vackra dröm är även ett stort renoveringsobjekt som vi är mitt uppe i, och skulle det råka intressera dig så finns huset på Instagram, @wiliowska_villan.

När jag gifte mig i augusti 2013 förstod jag ännu mer hur fantastisk denna dag faktiskt är. Jag fick även känna på att själv vara en av huvudpersonerna framför kameran, och sedan den dagen vill jag att mina kunder ska få återuppleva exakt den känslan jag hade på min bröllopsdag. Ren magi, kärlek och glädje.

Fotograferingen för mig har blivit ett sätt för mig att visa andra hur min värld ser ut. Och att få fotografera någon annans bröllop är en stor ära och för mig något av det mest ärofyllda uppdragen man kan få. Det är mitt hjärtas passion och jag hoppas få dela denna stora dag med många brudpar, i många olika länder, i många år framöver.

Att vara bröllopsfotograf är för mig ett drömjobb. Utåt sett är man ”bara” en fotograf på plats i några timmar som sedan levererar ett visst antal bilder. Men när man tar sig en titt behind the scenes så upptäcker man det hårda arbete som ligger bakom, men även det otroligt fria arbetssättet som gör att man får leva ut sin kreativitet precis på det sättet som passar en själv bäst. När jag landar hemma efter en heldag med bröllop så är kroppen och knoppen fyllda med intryck, kärlek och jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter, samtidigt som jag är så uppfylld med energi och knappt kan hålla mig från att ladda in alla bilder i datorn och titta på dem om och om igen.

Efter timmar av efterarbete och processer med backup, urval och redigering så finns det nästan inget bättre än att se ett brudpar titta på sina bröllopsbilder för första gången. Det är glädje, kärlek och minnen i en enda härlig känslokavalkad, och att då få vara den som skapat det som de kommer få ha med sig hela livet, det är en stor och övermäktig känsla.

Fotograf: Monika Manowska Photography

Maila Elsa Wiliow Elsa Wiliow Photography på Facebook Elsa Wiliow på Pinterest